• DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,70
  • ALTIN
    %-0,50
  • BIST
    %-1,70
Bitlis Belediyesi, korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalığı bulunanların evine günde 2 öğün sıcak yemek servisi yaparken, diğer ihtiyaçlarını da gideriyor. Bitlis Belediyesi, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında kentteki yaşlıların ve hastaların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda Bitlis aşevinde pişirilen üç çeşit yemek el değmeden paketlenerek, gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra yaşlı bireylerin evlerine teslim ediliyor. Ekipler, salgın nedeniyle yaşlıların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere de günde 2 öğün üç çeşit sıcak yemeği, evlerine kadar götürerek gönüllerine dokunuyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında evden çıkmaları kısıtlananların taleplerini de alan ekipler, özenle temin ettikleri ürünleri sipariş sahiplerine teslim ederek hayır dualarını alıyor.  “400 aileye gıda yardımı yaptık” Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye hizmetlerinin yanı sıra korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında da sıkı önlemler aldıklarını söyledi. 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan kent sakinlerine evde hizmet verdiklerini aktaran Tanğlay, “Her ilde olduğu gibi Bitlis’te de Vefa Sosyal Destek Grubu kuruldu. Belediye olarak vatandaşımıza destek olmaya çalışıyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan 80 vatandaşımıza günlük 2 öğün sıcak yemek dağıtıyoruz. Bu süreçte 400’ün üzerinde ailemize de gıda yardımı yaptık. Yaşlılarımızın ve hastaların evden çıkmasına gerek yok, ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Evde sıkılıyorlar ama bu onların sağlığı için önemli. Onlara sesleniyoruz; siz evde kalın, biz hizmeti ayağınıza getireceğiz. Özellikle zabıta ekiplerimizle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bir telefonla ekmeklerini, meyvelerini, sebzelerini ve ilaçlarını alıp evlerine teslim ediyoruz” dedi. Kamu kuruluşları, toplu taşıma araçları ve insanların yoğun kullandığı yerleri düzenli olarak dezenfekte ettiklerini anlatan Tanğlay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirdiklerini kaydetti.

Bitlis Belediyesi, korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalığı bulunanların evine günde 2 öğün sıcak yemek servisi yaparken, diğer ihtiyaçlarını da gideriyor. Bitlis Belediyesi, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında kentteki yaşlıların ve hastaların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda Bitlis aşevinde pişirilen üç çeşit yemek el değmeden paketlenerek, gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra yaşlı bireylerin evlerine teslim ediliyor. Ekipler, salgın nedeniyle yaşlıların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere de günde 2 öğün üç çeşit sıcak yemeği, evlerine kadar götürerek gönüllerine dokunuyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında evden çıkmaları kısıtlananların taleplerini de alan ekipler, özenle temin ettikleri ürünleri sipariş sahiplerine teslim ederek hayır dualarını alıyor. “400 aileye gıda yardımı yaptık” Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye hizmetlerinin yanı sıra korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında da sıkı önlemler aldıklarını söyledi. 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan kent sakinlerine evde hizmet verdiklerini aktaran Tanğlay, “Her ilde olduğu gibi Bitlis’te de Vefa Sosyal Destek Grubu kuruldu. Belediye olarak vatandaşımıza destek olmaya çalışıyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan 80 vatandaşımıza günlük 2 öğün sıcak yemek dağıtıyoruz. Bu süreçte 400’ün üzerinde ailemize de gıda yardımı yaptık. Yaşlılarımızın ve hastaların evden çıkmasına gerek yok, ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Evde sıkılıyorlar ama bu onların sağlığı için önemli. Onlara sesleniyoruz; siz evde kalın, biz hizmeti ayağınıza getireceğiz. Özellikle zabıta ekiplerimizle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bir telefonla ekmeklerini, meyvelerini, sebzelerini ve ilaçlarını alıp evlerine teslim ediyoruz” dedi. Kamu kuruluşları, toplu taşıma araçları ve insanların yoğun kullandığı yerleri düzenli olarak dezenfekte ettiklerini anlatan Tanğlay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirdiklerini kaydetti.

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Mucahit Gülmez, ‘kısa çalışma ödeneği’ uygulamasının Cumhurbaşkanlığı nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde şartları esnetilerek devam edildiğini söyledi.
Açıklamalarda bulunan Gülmez, kısa çalışma ödeneğinden nasıl faydalanması gerektiği konusunda bilgiler vererek, “Çin’in Wuhan kentinde tespit edilen ve kısa sürede birçok ülkeye yayınlan korona virüsü salgını nedeniyle zarar gören işverenlerin kurumumuzda halihazırda uygulanmakta olan kısa çalışma ödeneği hakkından yararlanmaları mümkün olup, Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlığımız nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde şartları da esnetilerek uygulanmaya devam etmektedir. Kısa çalışma ödeneği talebinde bulunmak isteyen işverenlerimiz, kurumumuzun internet sitesi olan www.iskur.gov.tr sitemizin ana sayfasındaki ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ başlıklı bölümde (https://www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi/genel-bilgiler/) yayınlanan Kısa Çalışma Talep Formu, Kısa Çalışma Uygulanacak İşçi Listesine başvuru gerekçesini kanıtlayan belgelerin kaşe-imzalı olarak taranıp eklenerek kisacalisma.bitlis@iskur.gov.tr mail adresimize göndermeleri gerekmektedir. Gelen başvurular müdürlüğümüzce incelenmekte ve varsa eksiklikler tamamlandıktan sonra yine müdürlüğümüzce Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Kurulumuzun ilgili grup başkanlığına gönderilmektedir. İlgili başkanlık tarafından kısa çalışma ödeneği talebi uygun görülenlerin ödeneği başlatılmaktadır” dedi.
Kısa çalışma kapsamında, işçilere kısa çalışma ödeneği ödenmesi ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri ödenmesi hizmetlerinin sağlandığını ifade eden Gülmez, “İş yerinde kısa çalışma uygulanabilmesi için, işverenin; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş yerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde İŞKUR’a başvuruda bulunması ve iş müfettişlerince yapılan uygunluk tespiti sonucu iş yerinin bu durumlardan etkilendiğinin tespit edilmesi gerekmektedir. İşçinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için, işverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması, kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması, korona virüs etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması, iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması gerekmektedir” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın